Kiemen worden al duizenden jaren in verschillende culturen gebruikt. Ze hebben elk een unieke smaak, maar ook een uniek uiterlijk. Dit gegeven maakt kiemgroenten eenvoudig te bewerken in recepten. Zo kan je ze tussen je boterham leggen met een plak kaas of vleeswaar, in salades en in roerbakschotels. Kijk hier voor allerlei verschillende recepten met kiemgroenten. De kiemen komen naast de verschillende soorten ook in verschillende verpakkingen/vormen voor. Zo liggen ze in diverse winkels als enkel product, kiemduo’s en zelfs kiemtrio’s. Er zijn veel diverse mogelijkheden betreft onze verpakkingen. Voor uw gemak hebben wij ze hieronder allemaal weergegeven. De voedingswaarden van de kiemen zijn berekend op basis van 100 gram. 
  • Sproutymix
    Sprouty mix

    Sprouty mix

    Sproutymix
    Voedingswaarde per 100 gram:
    • Energie 743 KJ/  177,5 Kcal
    • Vetten 1,3 g
      • Waarvan verzadigd 0,2 g
    • Koolhydraten 23,4 g
      • Waarvan suikers 3,3 g
    • Voedingsvezels 9,3 g
    • Eiwit 13,4 g
    • Zout 0,0 g
    • Vocht 54,5 g

    Een heerlijke mix van ontkiemde peulvruchten. Prima te gebruiken voor in de wok! Samenstelling: kikkererwten, groene erwten, Mini taugé, Adzuki en rode linzen

  • Gemengde kiemen
    Gemengde kiemen

    Gemengde kiemen

    Gemengde kiemen
    De gemengde kiem is een mix van Alfalfa, linzen en radijs kiemen. Heerlijk voor op en salade op een broodje! Voedingswaarde per 100 gram:
    • Energie 183 KJ/  41,3 Kcal
    • Vetten 1,1 g
      • Waarvan verzadigd 0,2 g
    • Koolhydraten  3,6 g
      • Waarvan suikers 0,5 g
    • Voedingsvezels 2,5 g
    • Eiwit 3,0 g
    • Zout 0,0 g
    • Vocht 90,8 g

    pittige mix van radijs kiemen, linzen en alfalfa.

  • Alfalfa
    Alfalfa

    Alfalfa

    Alfalfa
    Ook wel bekend als ‘vader van alle voeding’
    • Energie 134,8 KJ/32,2 Kcal
    • Vetten 0,0g (vetarm)
      • Waarvan verzadigd 0,0g
    • Koolhydraten 1,9g
      • Waarvan suikers 0,8g
    • Voedingsvezels 3,5g
    • Eiwitten 4,4g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1g
    • Vocht 88,5g

    Alfalfa is een van de bekendere kiemgroenten. Het heeft een neutrale, frisse smaak. Naast dat het erg lekker is, is het ook erg gezond. Zo is het bijvoorbeeld goed voor de spijsvertering, fysiek herstel en het verhogen van de weerstand.

    Alfalfa is erg lekker in salades en op belegde broodjes.

  • Adzuki
    Adzuki

    Adzuki

    Adzuki
    Het Japanse familielid van de sojaboon
      Voedingswaardes per 100 gram:
    • Energie 526 Kj/126 Kcal
    • Vetten 0,1g
      • Waarvan verzadigd 0,0g
    • Koolhydraten 18,5g
      • Waarvan suikers 1,0g
    • voedingsvezels 7,0
    • Eiwitten 9,2g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1g
    • Vocht 64g

    Deze kleine rode boon is afkomstig uit China en Japan en nog niet lang zo geleden geleden populair geworden in het Westen. Adzuki heeft een neutrale, nootachtige smaak en is bijvoorbeeld goed voor de spijsvertering. Tevens is het een bron van vitamine C, fosfor en kalium.

    Adzuki is erg geschikt voor in warme gerechten, roerbakschotels en in salades.

  • Broccoli
    Broccoli kiemen

    Broccoli kiemen

    Broccoli
    De jonge versie van de broccoli plant
    • Energie 171,7 Kj/41 Kcal
    • Vetten 0,0g
      • Waarvan verzadigd 0g
    • Koolhydraten 3,3g
      • Waarvan suikers 1,0g
    • voedingsvezels 3,9g
    • Eiwitten 5,0g
    • Zout 0,2g
    • Vocht 83,9 g

    Broccolikiemen zijn heel gezond. Het heeft een milde, broccoli smaak. Naast dat het een hoge concentratie van gezonde voedingsstoffen bevat hebben ze een milde broccoli smaak. Broccoli kiemen zijn lekker bij vis gerechten en op belegde broodjes

    Broccoli kiemen bevatten een hoge concentratie SGS (Sulforafaan Glucosinolaat), een anti oxidant die van nature voorkomt int Broccoli. SGS helpt je lichaam zijn eigen afweersysteem te versterken en je weerstand te verhogen. Eén toefje van 10 gram broccoli kiemen bevat ongeveer net zo veel SGS als 300 gram tot 500 gram gewone broccoli. Bovendien zijn broccoli kiemen rijk aan vitamine C, E en K1.

  • Radijs
    Radijs

    Radijs

    Radijs
    De gele radijs kiem
    • Energie 190 Kj/45,3 Kcal
    • Vetten 1,9 g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,4 g
    • Koolhydraten 2,7g
      • waarvan suikers 0,9 g
    • Voedingsvezels 2,3 g
    • Eiwitten  g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1 g
    • Vitamine C 28,9 mg (rijk aan)

    De meeste kennen het wel; radijsjes. Deze gele radijskiemen hebben de bekende, pittige radijssmaak. Naast de oude radijsjes smaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan vitamine C.

    Heerlijk op een broodje kaas, in salades en bij vleesgerechten.

  • Rettich
    Rettich

    Rettich

    Rettich
    De groene radijs kiem
    • Energie 186 Kj/44,4 Kcal
    • Vet 1,8 g
    • waarvan verzadigd 0,4 g
    • Koolhydraten 2,3 g
    • waarvan suikers 0,9 g
    • Voedingsvezels 2,7 g
    • Eiwitten 3,4 g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1 g
    • Vocht 90,6 g
    • Vitamine C 28,9 mg (rijk aan)

    De meeste kennen het wel; radijsjes. Deze groene radijskiemen lijkt erg op de gele radijskiem, maar heeft een andere kleur. De verkleuring vindt plaats door het groeien onder licht. Dit heeft ook invloed op de smaak van de kiemen; de rettich kiemen zijn nét even wat pittiger dan de radijs kiemen. Naast de oude radijsjes smaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan vitamine C.

    Heerlijk op een broodje kaas, in salades en bij vleesgerechten.

  • China rose nieuw 6
    China Rose

    China Rose

    China rose nieuw 6
    De groen-paarse radijs kiem
    • Energie 92,5 Kj/22,1 Kcal
    • Vetten 0,3g (vetvrij)
      • Waarvan verzadigd 0,1g
    • Koolhydraten 1,6g
      • Waarvan suikers 0,5g
    • Voedingsvezels 1,7g
    • Eiwit 2,4g
    • Zout 0g
    • Vocht 95,5g
    • Vitamine B6 2,56mg (rijk aan)
    • Vitamine C 26,2mg (rijk aan)
    • Vitamine E 2mg (bron van)

    De meeste kennen het wel; radijsjes. Deze groen-paarse radijskiemen lijken erg op de gele radijskiem. Tevens is het de enigste kiem in twee kleuren. De groen-paarse kiemen hebben de scherpste smaak van de radijs kiemen. Naast de oude radijsjes smaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan Vitamine C, B6 en E.

    Heerlijk op een broodje kaas, in salades en bij vleesgerechten.

  • Prei
    Prei kiemen

    Prei kiemen

    Prei
    De ui smakende kiem
    • Energie 134,8 Kj/32,2 Kcal
    • Vetten 0,0 g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,0 g
    • Koolhydraten 1,9g
      • waarvan suikers 0,8 g
    • Voedingsvezels 3,5g
    • Eiwitten 4,4 g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1 g
    • Vocht 88,5g
    • Vitamine B1 0,3 mg (bron van)
    • Vitamine B2 1,5 mg (rijk aan)
    • Vitamine B3 19,6 mg (rijk aan)
    • Vitamine B5 6,0 mg (rijk aan)
    • Vitamine B6 0,7 mg (rijk aan)
    • Foliumzuur 2600 mcg (rijk aan)

    Ze lijken qua uiterlijk erg op de garlic kiemen, maar het verschil zit hem in de smaak.De prei kiemen zijn uniek wegens zijn herkenbare smaak; ui. Ze zijn ook erg rijk aan vitamine B1, B2, B3,B5, 6 en foliumzuur.

    Past uitstekend bij vis- en vleesgerechten, maar ook op een belegd broodje

  • Garlic
    Garlic kiemen

    Garlic kiemen

    Garlic
    De knoflook smakende kiem
    • Energie 195 Kj/47 Kcal
    • Vetten 0,8 g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,0 g
    • Koolhydraten 4,8g
      • waarvan suikers 0,5 g
    • Voedingsvezels 2,7g
    • Eiwitten 3,7g (eiwitrijk)
    • Zout 0,0 g
    • Vocht 87,5g

    Ze lijken qua uiterlijk erg op de prei kiemen, maar het verschil zit hem in de smaak. De garlic kiemen zijn uniek wegens zijn herkenbare smaak; knoflook. Garlic kiemen bevatten o.a. vitamine B6, C en fosfor.

    Erg lekker als amuses, als decoratie en op een pizza.

  • erwtasperge-kiemen
    Erwt-asperge

    Erwt-asperge

    erwtasperge-kiemen
    De frisse en asperge-achtige kiem
    • Energie 92,5 Kj/22,1 Kcal
    • Vetten 0,1 g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,0 g
    • Koolhydraten 1,6g
      • waarvan suikers 0,6 g
    • Voedingsvezels 2,0g
    • Eiwitten 2,7g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1 g
    • Vocht 94,2g

    De erwtasperge kiem is een mooie, witte en lange kiem. De smaak komt dicht in de buurt van asperge. De kiemen zijn daarnaast ook erg gezond en vezelrijk.

    Geschikt als garnering, in salades en in een wrap.

  • greenpeez
    Greenpeez

    Greenpeez

    greenpeez
    De peultjes kiem
    • Energie 95 Kj/ 22,7 Kcal
    • Vetten 0,1g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,0 g
    • Koolhydraten 1,6 g
      • waarvan suikers 0,6 g
    • voedingsvezels 1,5 g
    • Eiwit 3,1g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1g
    • Vocht 93,3g

    Greenpeez lijkt qua structuur erg veel op de erwtasperge kiemen. Het verschil zit in kleur en smaak, door de kiemen langer bloot te stellen aan licht veranderen ze van kleur.Greenpeez heeft een frisse, knapperige smaak van verse peultjes en zit vol met vezels.

    Geschikt als garnering en in salades.

  • Rode Biet
    Rode bieten kiemen

    Rode bieten kiemen

    Rode Biet
    Populair wegens zijn mooie rode kleur
    • Energie 77,9 Kj/18,6 Kcal
    • Vet 0,4g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,1g
    • Koolhydraten 0,1g
      • waarvan suikers 0,1 g
    • voedingsvezels 3,7 g
    • Eiwitten 1,8 g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1 g
    • Vocht 94,6 g
    • Vitamine E 1,96 mg (bron van)
    • Foliumzuur 70 mcg (bron van)
    • Magnesium 56 mg (bron van)

    Deze mooie roodgekleurde kiem wordt veel gebruikt in restaurants als decoratie wegens zijn uitstraling. De rode bietenkiemen hebben een lichte aardse smaak. Bovendien zijn ze rijk aan vitamine E, foliumzuur en magnesium.

    Veelal gebruikt als decoratie

  • Rosabi
    Rosabi sprouts

    Rosabi sprouts

    Rosabi
    De roze gekleurde kiem
    • Energie 78,7 Kj/18,8 Kcal
    • Vetten 0,4 g
      • waarvan verzadigd 0,1 g
    • Koolhydraten 0,5 g
      • waarvan suikers 0,4 g
    • Voedingsvezels 3,2 g
    • Eiwitten 1,7 g
    • Zout 0,1 g
    • Vocht 94,2 g
    • Foliumzuur 80 mcg (rijk aan)

    Deze mooi roze gekleurde kiem lijkt ietwat op de rode bieten kiemen. Deze mooie roze gekleurde kiem wordt veel gebruikt in restaurants als decoratie wegens zijn uitstraling. De rosabi sprouts hebben een lichte bieten smaak. Bovendien zijn ze rijk aan vezels en foliumzuur.

    Veelal gebruikt als decoratie.

  • Rode kool
    Rode kool kiemen

    Rode kool kiemen

    Rode kool
    De lichtpaarse kiem
    • Energie 80 Kj/19,1 Kcal
    • Vet 0,1g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,0 g
    • Koolhydraten 0,1g
      • waarvan suikers 0,0g
    • Voedingsvezels 3,3 g
    • Eiwitten 2,8g (eiwitrijk)
    • Zout 0,2 g
    • Vocht 92,5 g
    • Vitamine B3 16,8 mg (rijk aan)
    • Vitamine B5 3,1 mg (rijk aan)
    • Vitamine B6 0,,6 mcg (rijk aan)
    • Foliumzuur 880 mcg (rijk aan)

    De mooie lichtpaars gekleurde kiem kenmerkt zich door een herkenbare smaak, namelijk een lichte rode kool smaak. Een erg aantrekkelijke kiem wegens uiterlijk en smaak. Rode kool kiemen bevatten daarnaast ook vitamine B3, B5, B6 foliumzuur.

    Lekker bij diverse kaassoorten en in salades

  • Zonnebloem
    Zonnebloem kiemen

    Zonnebloem kiemen

    Zonnebloem
    Een zoete kiem met een bite
    • Energie 168 Kj/40,2 Kcal
    • Vetten 2,6 g (vetarm)
      • waarvan verzadigd 0,2 g
    • Koolhydraten 1,3 g
      • waarvan suikers 0,8 g
    • voedingsvezels 1,6 g
    • Eiwitten 2,1 g (eiwitrijk)
    • Zout 0,0 g
    • Vocht 91,7 g
    • Vitamine B3 16,2 mg (rijk aan)
    • Vitamine B5 3,7 mg (rijk aan)
    • Vitamine B6 4,3 mg (rijk aan)
    • Foliumzuur 990 mcg (rijk aan)
    • Vitamine E 2,2 mg (bron van)
    • Magnesium 52 mg (bron van)
    • Fosfor 200 mg (bron van)

    Deze mooie groene kiemen kenmerken zich in smaak. De zonnebloem kiemen zijn erg zoet van smaak en hebben een stevige bite Zonnebloem kiemen zijn rijk aan vitamine B3, B5, B6, B11 en een bron van vitamine E en magnesium.

    Heerlijk in salades en op belegde broodjes.

  • Kikkererwten
    Kikkererwt kiemen

    Kikkererwt kiemen

    Kikkererwten
    De gele peulvrucht
    • Energie 659 Kj/157,5 Kcal
    • Vetten 2,9 g
      • waarvan verzadigd 0,3 g
    • Koolhydraten 20,4 g
      • waarvan suikers 2,9  g
    • Voedinsvezels 6,9 g
    • Eiwitten 9,0 g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1 g
    • Vocht 61 g
    • Zink 1,5 mg
    • Koper 0,36 mg (rijk aan)
    • Mangaan 0,99 mg (rijk aan)
    • Fosfor 126 mg (bron van)
    • Kalium 320 mg (bron van)

    De kleine, gele en ronde kiemen. Deze kiemen hebben een lichte nootachtige smaak en bevatten veel gezonde voedingsstoffen, maar kenmerken zich doordat eiwit- en vezelrijk zijn (7,3gram/100gram). Daarnaast bevatten ze nog meer voedingsstoffen als zink, koper, mangaan en kalium.

    Zeer geschikt om te roerbakken, maar gestoomd nog lekkerder.

  • linzen
    Linzen kiemen

    Linzen kiemen

    linzen
    De groene peulvrucht Voedingswaardes 100 gram:
    • Energie 335 Kj/80 Kcal
    • Vetten 0,4 g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,1 g
    • Koolhydraten 10,9 g
      • waarvan suikers 1,1 g
    • Voedingsvezels 6 g
    • Eiwitten 5,9 g
    • Zout 0,0 g
    • Vocht 78,6 g
    • Ijzer 2,48 mg (bron van)
    • Koper 0,28 mg (bron van)
    • Mangaan 0,3 mg (bron van)

    Linzen kiemen zijn een van de bekendere peulvruchten. Ze hebben een lichte nootachtige smaak en zijn lekker als rauwkost, maar gestoomd nog lekkerder! Linzen kiemen zijn rijk aan ijzer, koper en mangaan.

    Zeer geschikt om te roerbakken, in soepen en salades.

  • Kiemmix
    Kiemmix

    Kiemmix

    Kiemmix
    Een knapperige mix van verschillende peulvruchten waaronder mini-taugé, adzuki, kikkererwten en linzen. Voedingswaardes 100 gram:
    • Energie 719 Kj/171,7 Kcal
    • Vetten 1,3 g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,2 g
    • Koolhydraten 25,9 g
      • waarvan suikers 3,7 g
    • Voedingsvezels 7,6 g
    • Eiwitten 10,3 g
    • Zout 0,1 g
    • Vocht 54,5 g

    Deze rijke mix van verschillen soorten kiemgroenten heeft een nootachtige smaak. De kiemmix bevat de volgende kiemen; adzuki, linzen, kikkererwten, mini taugé en tarwe. Door de aanwezigheid van de vele kiemen is de mix erg gezond, maar bovenal erg eiwit- en vezelrijk.

  • Tauge
    Taugé

    Taugé

    Tauge
    De bekendste kiemgroente
    • Energie 201 Kj/48 Kcal
    • Vetten 1,0 g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,0 g
    • Koolhydraten 3,0 g
      • waarvan suikers 0,2 g
    • voedingsvezels 3,5 g
    • Eiwit 5,0 g (eiwitrijk)
    • Zout 0,0 g
    • Vocht 87,0 g
    • Vitamine C 13,2 mg (bron van)
    • Foliumzuur 61 mcg (rijk aan)

    Taugé is momenteel verreweg de bekendste kiem (o.a. van de loempia). Verse taugé heeft een knapperige en frisse smaak. Het is rijk aan vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine C.

    Heerlijk in wok gerechten, salades en natuurlijk in de loempia.

  • Rode radijs
    Rode radijs kiemen

    Rode radijs kiemen

    Rode radijs
    De paarse kiem Voedingswaarde per 100 gram:
    • Energie 251 Kj/60 Kcal
    • Vetten 3,4 g (vetarm)
      • waarvan verzadigd 0,4 g
    • Koolhydraten 1.7 g
      • waarvan suikers 0,5 g
    • Voedingsvezels 3,7 g
    • Eiwitten 3,8 g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1 g
    • Vocht 88,4 g
    • Vitamine B6 2,61 mg (rijk aan)
    • Vitamine C 14,7 mg (bron van)
    • Magnesium 120 mg (bron van)
    • Calcium 130 mg (bron van)

    De meeste kennen het wel; radijsjes. Deze paarse radijskiemen lijkt erg op de gele radijskiem, maar verschilt in kleur. De rode radijs kiemen zijn nét even wat peperiger dan de radijs kiemen. Naast de oude radijsjes smaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan vitamine C, magnesium en calcium. Wat uniek aan deze kiem is, is dat het anthocyaan bevat. Anthocyaan zijn kleurstoffen waardoor de kiem rood-paars kleurt.

    Heerlijk op een broodje kaas, in salades en bij vleesgerechten.

  • Venkel
    Venkel kiemen

    Venkel kiemen

    Venkel
    De anijs kiemen Voedingswaardes per 100 gram:
    • Energie 243 Kj/58,2 Kcal
    • Vetten 2,8 g (vetarm)
      • waarvan verzadigd 0,3 g
    • Koolhydraten 3,5 g
      • waarvan suikers 1,1 g
    • voedingsvezels 2,7 g
    • Eiwitten 3,4 g (eiwitrijk)
    • Zout 0,1 g
    • Vocht 87,3 g(vezelrijk)
    • Vitamine B1 0,22 mg (bron van)
    • Vitamine B2 3,8 mg (rijk aan)
    • Vitamine B3 13,2 mg (rijk aan)
    • Vitamine B5 1 mg (bron van)
    • Vitamine B6 2 mg (rijk aan)
    • Foliumzuur 890 mcg (rijk aan)

    De venkel kiemen hebben een zeer bijzondere smaak, namelijk de smaak van anijs. Tevens zit deze kiem vol met verschillende vitamines, waaronder veel verschillende vitamine B en foliumzuur.

    Venkel kiemen zijn goed toe te passen bij nagerechten.

  • Tarwe
    Tarwe kiemen – wok

    Tarwe kiemen – wok

    Tarwe
    Kern van de tarwekorrel voedingswaarde per 100 gram:
    • Energie 909 Kj/217,1 Kcal
    • Vetten 1,3 g (vetarm)
      • waarvan verzadigd 0,2 g
    • Koolhydraten 41,3 g
      • waarvan suikers 2,0 g
    • Voedingsvezels 7,7 g
    • Eiwitten 6,2 g
    • Zout 0,0 g
    • Vocht 47,9 g
    • Vitamine B1 0,225 mg (bron van)
    • Vitamine B3 3,087 mg (bron van)
    • Vitamine B5 0,947 mg (bron van)
    • Magnesium 82 mg (bron van)
    • Ijzer 2,14 mg (rijk aan)
    • Fosfor 200 mg (bron van)

    De kern van de tarwekorrel. Deze kiemen hebben een licht zoetige smaak. Verder zijn ze bijzonder eiwit- en vezelrijk. Daarnaast ook een bron van vitamine B1, B3, B5 en ijzer.

    Lekker in wok gerechten en met muesli door de yoghurt.

  • Mini tauge
    Mini taugé kiemen

    Mini taugé kiemen

    Mini tauge
    Variant op de taugé boon Voedingswaardes 100 gram:
    • Energie 430 Kj/103 Kcal
    • Vetten 0,7 g (vetvrij)
      • waarvan verzadigd 0,1 g
    • Koolhydraten 14,8 g
      • waarvan suikers 1,5 g
    • Voedingsvezels 4,0 g
    • Eiwitten 7,3 g
    • Zout 0,0 g
    • Vocht 76,4 g

    De mini taugé kiemen zijn een variant op de taugé kiemen. Dit komt door het groei/kweekproces. Mini taugé wordt slechts een aantal uren in kweekwater gekweekt en vervolgens geoogst.
    Heerlijk in wok gerechten en salades.