De meesten kennen het wel; radijsjes. Deze gele radijskiemen hebben de bekende, pittige radijssmaak. Naast de oude radijsjes smaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan vitamine A, C en B11.
Heerlijk op een broodje kaas, in salades en bij vleesgerechten.
Voedingswaardes per 100 gram:
- Energie 190 Kj/45,3 Kcal
- Vetten 1,9 g
- waarvan verzadigd 0,4 g
- Koolhydraten 2,7 g
- waarvan suikers 0,9 g
- Voedingsvezels 2,3 g (vezelrijk)
- Eiwitten 3,2 g (eiwitrijk)
- Zout 0,1 g
- Vocht 90,7 g
- Vitamine A 391 mcg (rijk aan)
- Vitamine B3 2,9 mg (bron van)
- Vitamine B6 0,29 mg (bron van)
- Foliumzuur 95,0 mcg (rijk aan)
- Vitamine C 28,9 mg (rijk aan)
- Fosfor 113 mg (bron van)