Wraps met bloemkool, appel, walnoot en alfalfa
Ingrediënten 4 personen 4 volkoren tortilla’s 1 groene appel 1 avocado 100 g walnoten, geroosterd 4 el kerrie hummus 1 kropsla 80 g alfalfa Versgemalen peper en zout Voor de geroosterde bloemkool 400 g bloemkool, in kleine roosjes 2 tl kerrie 1/2 tl zout 2 el olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. […]
Vegan bietentartaar met Greenpeez
Ingrediënten 4-6 personen 500 g gekookte bieten 1 kleine rode ui 3 el kappertjes 2 el balsamicoazijn 2 tl citroensap 15 g Greenpeez Versgemalen peper Toastjes (3-5 p.p.) Optioneel: (plantaardige) mayonaise Bereidingswijze Snijd de bietjes in kleine blokjes van een halve centimeter. Doe hetzelfde met de rode ui en hak de kappertjes fijn. Meng met […]
Patatje vegan stoofvlees met coleslaw van kiemen
Ingrediënten 700 g Vlaamse friet Versgemalen zout en peper naar smaak Voor het vegan stoofvlees 600 g gemengde paddenstoelen 2 gele uien 2 tenen knoflook 1 winterpeen 5 el donkere sojasaus 500 ml groentebouillon 10 takjes tijm 2 laurierblaadjes 2 plakken ontbijtkoek Olie om in te bakken Voor de coleslaw 100 g rode kool kiemen […]
Noedels met gewokte asperges en erwt asperge kiemen
Witte asperges 4 personen – 20 minuten Ingrediënten 500 g witte asperges 2 el sesamolie 1 paksoi 1 gele wortel 100 g erwten asperge kiemen 200 g sojabonen 200 g bruine rijstnoedels 80 g ongezouten pinda’s Bereidingswijze Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd de asperges in stukken van 4 cm en […]
Gevulde croissant met avocado en China Rose kiemen
Ingrediënten 4 personen – 10 minuten 4 croissants 4 flinke plukken China Rose kiemen 2 avocado’s 4-6 trostomaatjes 4 el pijnboompitten 4 tl extra vierge olijfolie Versgemalen peper en zout Bereidingswijze Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze bruin worden. Zet apart. Halveer de croissants. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Haal de […]
Broodje oesterzwamkebab met knoflook kiemen
Ingrediënten 4 personen – 20 minuten 4-8 (volkoren) pita’s of platbrood 80 g knoflook kiemen 1/2 komkommer, in plakjes of blokjes 1 handje kerstomaatjes, gehalveerd Voor de oesterzwamkebab 600 g oesterzwammen 1 teentje knoflook, geperst 2 tl gemalen komijn 2 tl paprikapoeder 1/2 tl cayennepeper 3/4 tl zout 1/2 tl zwarte peper Olijfolie Voor de knoflooksaus […]
Bloemkoolsalade met geroosterde pompoen en rettich kiemen
Ingrediënten 4 personen – 30 minuten 400 g pompoen, in blokjes 400 g bloemkool, in kleine roosjes 120 g ongebrande amandelen 4 el olijfolie 1 el baharat (kruidenmix) 80 g China Rose kiemen 1/2 biologische citroen 15 g verse peterselie 15 g verse munt 100 g (vegan) feta 150 g granaatappelpitjes Bereidingswijze Verwarm de oven […]
Regenboogsalade met oranje linzenkiemen
Ingrediënten Voor 4 personen 150 g quinoa400 g zoete aardappel, in blokjes 2 avocado’s, in blokjes 200 g mango, in blokjes 250 g snoeptomaatjes, in kwarten 80 g rode kool, in dunne reepjes 1 kleine rode ui, gesnipperd 12 radijsjes, gehalveerd 50 gram rucola 200 g oranje linzenkiemen 1/2 limoen, in 4 partjes Olie Voor […]
Vegan pancakes met broccoli kiemen
Ingrediënten Voor 4 personen 275 g zelfrijzend bakmeel 250 ml sojayoghurt 300 ml sojamelk 1/2 tl baking soda Snufje zout Voor de toppings 125 g blauwe bessen 4 plukjes broccoli kiemen Plantaardige yoghurt (kokos, soja of amandel) Ahornsiroop Bereidingswijze Meng het zelfrijzend bakmeel met de baking soda en het zout. Voeg de plantaardige yoghurt en […]
Open sandwiches met trio kiemen
Ingrediënten Voor 2 porties 4 boterhammen 1 bakje trio kiemen of andere kiemgroente naar keuze Toppings naar keuze Bereidingswijze Rooster de boterhammen in een broodrooster. Serveer met de door jou gekozen toppings. Toppings naar keuze (ieder voor 4 boterhammen) Pesto-tomaat 80 g (vegan) pesto 2 tomaten, in schijfjes 8 olijven, in plakjes 4 plukjes alfalfa […]