Bircher muesli met rode biet kiemgroenten

Geen tijd (of zin) om ’s ochtends een groot bord havermout of royaal belegd broodje gezond te maken? Wij helpen je uit de brand! Deze bircher muesli is een gezond ontbijt voor de drukbezette mens. In een handomdraai gemaakt, dan een nachtje de koelkast in en ’s ochtends direct ready to go!

 

Ingrediënten

voor 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten + een nacht weken

4 plukjes rode biet kiemgroenten
150 gram havermout (eventueel glutenvrij)
150 milliliter plantaardige drink
150 milliliter ongezoete-
plantaardige yoghurt
50 milliliter bietensap
1 grote appel geraspt
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels hazelnoten gehakt
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 eetlepels gebroken lijnzaad
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel kaneel

Voor de toppings
4 flinke eetlepels plantaardige yoghurt
Fruit naar keuze, zoals blauwe bessen, vijgen en frambozen

Bereiding
Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en roer goed. Dek de kom af en zet deze een nacht in de koelkast om te weken. Serveer de bircher muesli met de rode biet kiemgroenten, een plantaardige variatie op yoghurt en fruit naar keuze. Bewaar tot 4 dagen in een afgedekte kom in de koelkast.

Deze mooie roodgekleurde kiem wordt veel gebruikt in restaurants als decoratie wegens zijn uitstraling. De rode biet kiemgroenten hebben een lichte aardse smaak. Bovendien zijn ze rijk aan foliumzuur en vitamine K en een bron van vitamine E.