Broccoli soep met broccoli kiemgroenten

Een gezond soepje vol al het goeds dat je lijf nodig heeft a day, keeps the doctor away. En in het verhaal van deze broccolisoep spelen onze broccoli kiemgroenten de hoofdrol.
Superhelden zijn het: helemaal feel good-verantwoord!

 

Ingrediënten

voor 4 personen

500 gr broccoli
Handje broccoli kiemgroenten
0,5 rode peper
1 ltr (kippen)bouillon
Olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
125 ml zure room
Zout

Bereiding
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Snijd de broccoli in stukken (ook de stengel), was deze voeg deze bij de uien. Voeg een liter (kippen)bouillon toe en laat de broccoli in ongeveer in 15 minuten gaar koken. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Breek het brood in
stukjes. Besprenkel het met iets olijfolie, peper en zout en de
geraspte kaas. Bak de croutons in 5 – 10 minuten knapperig in de oven. Pureer de broccolisoep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Je zou eventueel nog een scheutje
slagroom kunnen toevoegen voor een extra romige soep. Verdeel de broccolisoep over de kommen. Garneer met een lepel zure room, een plukje broccoli kiemgroenten en de cheddar kaascroutons.

Broccoli kiemgroenten zijn heel gezond. Het heeft een milde, broccoli smaak. Naast dat het een hoge concentratie van gezonde voedingsstoffen bevat hebben ze een milde broccoli smaak. Broccoli kiemgroenten zijn lekker bij vis gerechten en op belegde broodjes.