DIY bonenburger met China Rose kiemen

Ingrediënten
Voor 4 personen

200 g zwarte bonen
200 g walnoten
1 paprika, in kleine blokjes
5 stengels bosui, in ringen
100 g kastanjechampignons, in kleine blokjes
1 handje koriander of peterselie, fijngesneden
2 el vegan barbecuesaus
2 el limoensap + de zest van 1 limoen
3 el boekweitmeel
Versgemalen zout en peper naar smaak
Olie om in te bakken

Voor de garnering

4 burgerbroodjes
4 plukken China Rose kiemen
1 avocado
1 teentje knoflook, geperst
1 vleestomaat, in plakken
Barbecuesaus

Bereidingswijze

  1. Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit hierin de paprika met de bosui voor 2-3 minuten. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak mee tot deze zacht zijn en zo veel als mogelijk vocht hebben verloren.
  1. Pulse de zwarte bonen met de walnoten in een keukenmachine grof. Voeg het paprika-bosui-paddenstoelenmengsel, de koriander of peterselie, barbecuesaus, limoensap en -zest en de boekweitmeel toe. Pulse nogmaals, maar zorg ervoor dat het nog steeds een grove structuur heeft. Als het te vochtig blijft, kun je nog wat boekweitmeel toevoegen. Is het te droog, voeg dan wat extra barbecuesaus toe.
  2. Kneed het mengsel tot vier ballen en druk deze plat tot ronde burgers. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in vijf minuten per kant aan beide kanten bruin en krokant.
  3. Maak ondertussen een snelle guacamole door het vruchtvlees van de avocado te mengen met de knoflook, wat zout en peper en eventueel wat limoensap.

Halveer de burgerbroodjes en bak ze kort aan de binnenkant krokant. Beleg met wat barbecuesaus, vleestomaat, de burger, snelle guacamole, China Rose kiemen en de bovenkant van het broodje. Serveer direct.