Gado gado wrap met Alfafa

Geïnspireerd op de Indonesische keuken, maar dan in een handig meeneem-formaat: deze gado gado wraps wil je proberen! Lekker voor de lunch, maar ook voor een makkelijk diner. Naast taugé, een essentieel ingrediënt voor Indonesische gado gado, heeft het recept nóg een showsteler: onze frisse alfafa!

Ingrediënten

voor 4 personen
125 gr taugé
20 gr Alfalfa
8 wraps
0,5 komkommer
200 gr witte kool
4 eieren
200 gr sperziebonen
1 grote wortel

Bereiding
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snijd ze in vieren. Punt de sperziebonen en was ze. Snij de komkommer in repen. Snijd de wortel in dunne reepjes. Breng een pan water aan de kook. Voeg zout toe. Blancheer de sperziebonen in 5 minuten. De andere groentes kan je rauw eten. Maar als je het lekkerder vindt (of als er zwangere of kinderen mee eten) kan je de kool, wortel en taugé ook een minuutje blancheren. Leg de groentes daarna in ijskoud water. En laat ze vervolgens uitlekken.
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus door elkaar. Is de pindasaus nog te dik, voeg dan wat extra melk toe. Breng de pindasaus op smaak met wat zout. Verwarm een wrap kort in een droge koekenpan (daar worden ze echt lekkerder van). Verdeel de sperziebonen, witte kool, komkommer, wortel, taugé, een half ei en wat alfalfa over de wrap. Verdeel de saus erover en rol hem op. Serveer de Gado gado wraps met extra pindasaus.

Alfalfa is een van de bekendere kiemgroenten. Het heeft een neutrale, frisse smaak. Naast dat het erg lekker is, is het ook erg gezond. Zo is het bijvoorbeeld goed voor de spijsvertering, fysiek herstel en het verhogen van de weerstand.