Ingrediënten
Voor 4 personen
350 ml ongezoete plantaardige melk
2 el gebroken lijnzaad
60 g plantaardige boter, gesmolten
200 g volkorenmeel
1 tl bakpoeder
1/2 tl oregano, gedroogd
50 g vegan kaas, geraspt
Versgemalen zout en peper
Voor de toppings
180 g plantaardige kipstukjes
60 g gele en groene radijs kiemen
2 avocado’s, in partjes
Plantaardige olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze
- Zet een wafelijzer aan. Meng de gebroken lijnzaad met 5 el water en zet voor vijf minuten apart.
- Meng de plantaardige melk met de gesmolten boter en het lijnzaadmengsel. Voeg daarna het volkorenmeel, bakpoeder, de oregano, geraspte vegan kaas en wat versgemalen zout en peper toe. Roer goed, maar niet te veel. Zo blijven je wafels luchtig.
- Vet het wafelijzer in. Verdeel de helft van het beslag over je wafelijzer. Heb je een wafelijzer met twee vakjes? Deel het beslag dan in vieren.
- Bak de wafels voor 7-9 minuten of tot de wafels gaar zijn. Dit kan verschillen per wafelijzer. Open het wafelijzer in ieder geval niet te vroeg, want dan trek je het beslag uit elkaar. Haal de wafels uit het ijzer en herhaal met de rest van het beslag.
- Verhit ondertussen wat olie of boter in een pan en bak de kipstukjes krokant met een snufje zout. Tip: je kunt hier ook voor gemarineerde kipstukjes gaan.
Serveer de wafels met de kipstukjes en wat avocadopartjes. Doe de radijskiemen er bovenop.