Linzen spread

Hummus is hip! De klassieke spread is te bereiden in oneindig veel varianten. Speciaal voor jou hebben wij een royale rode linzen spread ontwikkeld. Romig doch hartig, fluweelzacht doch pittig – deze vorstelijke showstopper heeft het allemaal!

Ingrediënten

voor 4-8 personen

190 g oranje linzen
2 el citroensap
1 el tomatenpuree
1 teentje knoflook, geperst
2 el verse koriander of peterselie, gehakt
2 tl harissa
2 tl komijn
1/2 tl kurkuma
2 el extra virgin olijfolie
Versgemalen zout en peper naar smaak

Voor de toppings
Gemengde kiemgroeten

Bereiding Linzenspread
Spoel de oranje linzen onder koud water. Doe ze in een pannetje met een theelepel zout en genoeg water tot de linzen ruim onder staan. Breng tot het kookpunt en laat het vervolgens zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen. Giet af en laat ze afkoelen in een zeef. Voeg de linzen met de rest van de ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde massa en breng op smaak met zout en peper. Serveer met kiemen voor extra smaak en crunch.

Oranje linzen. Linzen hebben een lichte noot achtige smaak en zijn lekker als rauwkost, maar gestoomd nog lekkerder! Linzen zijn ook zeer geschikt om te roerbakken, in dipjes, in soepen en salades.