Lunch met China Rose kiemgroenten

De meeste kiemgroenten zijn gewassen voor ze worden verpakt, maar we raden je aan ze even af te spoelen voor gebruik.
Kiemgroenten zijn heerlijk in salades, op een broodje gezond, op de boterham met een plak kaas of tomaat, in roerbakschotels, als garnering of gewoon als groente! Lekker en snel klaar.
Met een bakje kiemgroenten maak je van elk gerecht een feestje.

Ingrediënten

Stokbrood of een vers brood naar keuze

Kiemsoort: China Rose
1 bol mozzarella
Hummus pompoen
(of andere gewenste smaakt)

Bereiding
De bereiding spreekt voor zich. Pak een sneetje volkoren brood en smeer een royale laag hummus op je broodje.
Snij nu je ei in plakjes, en verdeel het over je brood. Nu is het tijd voor de pesto! Smeer de pesto met een mes over je brood.
Nu komt de kers op de taart.. het is tijd voor de kiemgroenten! Sprenkel een royale hoeveelheid China Rose over je brood.

China Rose is een groen-paarse radijs kiem. Een bijzondere kiem, want het is de enige in twee kleuren. De kiem is niet alleen erg mooi om te zien, maar ook heerlijk van smaak. De smaak valt het best te omschrijven als lekker pittig, maar smaakt toch net iets
anders dan de aan China Rose verwante (gele) radijskiemgroenten.