Omelet met China Rose kiemgroenten

Een heerlijk hartige omelet, maar dan in een vegan jasje. Het beste van twee werelden: beter wordt het niet! Deze krachtige, knapperige hap stelt nooit teleur. Kala namak (ook bekend als zwart zout) is een zoutsoort die smaakt naar ei. Raar, maar waar. Eggcelent!

 

Ingrediënten

voor 2 personen

China rose kiemgroenten
150 gram kikkererwtenmeel
1 eetlepel maizena
4 eetlepels edelgistvlokken
1 theelepel kala namak zout
1/2 theelepel kurkuma
300 milliliter water
Snufje versgemalen zwarte peper
Olie om in te bakken
Om te serveren
200 gram champignons, in plakjes
100 gram doperwtjes (uit de vriezer, ontdooid)

Bereiding
Mix het kikkererwtenmeel met de maizena, edelgistvlokken, het zout, de
kurkuma, het water en de zwarte peper in een kom. Verhit de olie op
middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de champignons voor 2-3 minuten. Zet apart als je ze tussen de omelet wil, voeg de doperwtjes toe en giet het beslag er overheen als je ze ín de omelet wil. Houd dan wel de helft apart voor de tweede omelet. Giet de helft van het beslag in de
koekenpan. Bak voor 5 minuten tot het beslag redelijk droog is aan de bovenkant. Keer dan voorzichtig om. Serveer de omelet met de
champignons en doperwtjes als je deze niet hebt meegebakken en voeg wat plukjes China Rose kiemgroenten toe.

Deze groen-paarse radijskiem is de enige kiemsoort in twee kleuren. Super uniek dus! De kiemgroenten hebben een lekkere, iets wat pittige smaak. Ze zijn ook erg gezond en rijk aan Vitamine B6 en K en een bron van vitamine C en E.