Pindasoep met alfalfa

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 rode ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, geperst
1 tl verse gember, geraspt
1 rode peper, zonder zaadlijsten en in ringen
2 laurierblaadjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 l groentebouillon
200 g (zoete) aardappel, geschild en in blokjes
250 g 100% pindakaas
Versgemalen zout en peper
Olie om in te bakken

Voor de garnering

4 plukjes alfalfa
1 stengel bosui, in ringen
Rode peper, in ringen
Ongezouten pinda’s

Bereidingswijze

  1. Verwarm wat olie in een grote pan en fruit de ui op laag vuur voor 2-3 minuten. Voeg dan ook de knoflook, gember, rode peper en laurier toe en bak deze nog een minuutje mee.
  1. Voeg de tomatenpuree, groentebouillon en (zoete) aardappel toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel een half uur pruttelen met de deksel op de pan.
  2. Roer de pindakaas door de soep. Verwijder de laurierblaadjes en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat rode peper.

Verdeel over vier kommen en serveer met alfalfa, bosui, rode peper en pinda’s.