Ingrediënten
Voor 12 stuks
1 el bloem + 6 el water
12 loempiavellen
100 g mihoen
100 g taugé
100 g witte kool, in reepjes
1 wortel, julienne
1 l frituurolie
Versgemalen zout en peper
Voor de pulled jackfruit
200 g jackfruit (uitgelekgewicht)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
6 el sojasaus
2 el rietsuiker
1 tl maizena
Olie om in te bakken
Om te serveren
Zoete chilisaus
Bereidingswijze
- Meng de bloem met het water en zet apart.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in kleine stukjes.
- Meng in de sojasaus met de rietsuiker en maizena in een bakje en zet apart.
- Snijd de harde stukken van de jackfruit fijn en trek de rest van de jackfruit uit elkaar. Fruit de knoflook in een koekenpan met wat olie en voeg de jackfruit na twee minuten toe. Bak voor drie minuten en voeg dan het sojasausmengsel toe. Bak de taugé, witte kool en wortel nog zo’n 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem een loempiavel en leg hier diagonaal wat van de vulling op. Vouw het onderste hoekje van het loempiavel naar boven tot in de helft. Vouw de twee zijkanten erover en rol de loempia dan op. Gebruik het bloempapje als ‘lijm’ bij het dichtplakken van de loempia. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
- Verwarm de frituurolie tot 180 graden. Bak de loempia’s tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer met de chilisaus.