Summer rolls met oranje linzen kiemen

Ingrediënten

Voor 12 personen
100 g glasnoedels
12 rijstvellen
80 g oranje linzen kiemen
50 g gezouten pinda’s
50 g babyspinazie
200 g tofu, in reepjes
1/2 komkommer, gehalveerd en in reepjes
1/2 rode paprika, in reepjes
1/2 gele paprika, in reepjes
100 g wortel, julienne
100 g mango, in blokjes
1 handje verse munt, alleen de blaadjes

Voor de pindasaus

5 el 100% pindakaas
1 el sojasaus
1 el hoisinsaus
1 tl sambal
100 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Verhit alle ingrediënten voor de pindasaus in een pannetje. Voeg meer sojasaus, hoisinsaus, sambal of kokosmelk toe naar smaak. Laat afkoelen.
  1. Zet een ondiepe schaal of pan met warm water klaar. De rijstvellen zouden hier precies in moeten passen. Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de rest van de ingrediënten klaar.
  2. Dompel een rijstvel voor 10 seconden onder in het warme water en leg op een schone plank. Beleg in het midden met wat oranje linzen kiemen, pinda’s, babyspinazie, reepjes tofu, komkommer, paprika, wortel, mango en verse munt. Vouw de zijkanten naar het midden en rol de summer roll dan stevig op. Herhaal met de rest van de rijstvellen en ingrediënten.

Serveer de summer rolls met de pindasaus.