Sushitaart met rode kool kiemen

Ingrediënten
Voor 4-6 personen

250 g sushi rijst
350 ml water
5 el rijstazijn
1 tl zout
4 el zwarte sesamzaadjes (optioneel)
2 norivellen
2 avocado’s, in partjes (een halve is voor de garnering)
1 komkommer, in plakjes
200 g edamame bonen (waarvan een handje voor de garnering)

Voor de wasabimayonaise
5 el mayonaise
2 tl wasabi (meer of minder naar smaak)

Voor de garnering
20 g rode kool kiemen
100 g zeewiersalade
1 mini komkommer, in platte slierten
Sojasaus naar smaak

Bereidingswijze

  1. Maak de wasabimayonaise door de mayonaise met de wasabi te mengen. Gebruik meer of minder wasabi naar smaak. Meng drie eetlepels van de wasabimayonaise door de edamame bonen, maar houd een handje losse bonen apart voor de garnering.
  1. Was de sushi rijst. Voeg het met het water toe aan een steelpan. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Zet het vuur dan uit en laat de deksel nog 15 minuten op de pan. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Verwarm de rijstazijn met het zout. Meng door de afgekoelde sushi rijst. Meng ook de (zwarte) sesamzaadjes door de sushi rijst (optioneel).
  3. Bedek een springvorm met vershoudfolie. Je kunt hier voor een grote of twee kleine springvormen gaan. Verdeel de helft van de sushi over de bodem van de springvorm. Druk goed aan. Knip de norivellen in een cirkel en leg een van die vellen op de rijst.
  4. Beleg met de plakjes komkommer, de avocado partjes van 1,5 avocado en de wasabi-edamame bonen. Leg er weer een norivel bovenop. Druk ook de rest van de rijst egaal en stevig in de springvorm. Beleg met het laatste norivel.
  5. Haal de taart voorzichtig uit de springvorm. Versier met de rode kool kiemen, zeewiersalade, komkommerslierten en de overgebleven wasabimayonaise, edamame bonen en avocadopartjes. Tip: maak een roos van de avocado. Het internet staat vol met voorbeeldvideo’s!

Snijd in punten en serveer met de sojasaus.