Vegan pancakes met broccoli kiemen

Ingrediënten
Voor 4 personen

275 g zelfrijzend bakmeel
250 ml sojayoghurt
300 ml sojamelk
1/2 tl baking soda
Snufje zout

Voor de toppings
125 g blauwe bessen
4 plukjes broccoli kiemen
Plantaardige yoghurt (kokos, soja of amandel)
Ahornsiroop

Bereidingswijze
Meng het zelfrijzend bakmeel met de baking soda en het zout. Voeg de plantaardige yoghurt en melk toe en roer tot een egaal beslag. Je zou nu nog wat blauwe bessen kunnen toevoegen. Het beslag is vrij dik, een beetje zoals een cakebeslag, maar als het te droog blijft kun je nog een klein scheutje sojamelk toevoegen. Zet het beslag voor 5 minuten opzij. Verhit wat olie in een koekenpan of bak in een pan met een goede anti-aanbaklaag. Bak de pannenkoeken bruin aan beide kanten. Gebruik zo’n 4-5 eetlepels beslag per pannenkoek en keer de pannenkoeken om wanneer er bubbels vormen aan de bovenkant. Serveer met blauwe bessen, broccoli kiemen, plantaardige yoghurt en eventueel wat ahornsiroop.