Bloemkoolsalade met geroosterde pompoen en rettich kiemen

Ingrediënten
4 personen – 30 minuten

400 g pompoen, in blokjes
400 g bloemkool, in kleine roosjes
120 g ongebrande amandelen
4 el olijfolie
1 el baharat (kruidenmix)
80 g China Rose kiemen
1/2 biologische citroen
15 g verse peterselie
15 g verse munt
100 g (vegan) feta
150 g granaatappelpitjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de uien en snijd in kwarten. Leg deze met de pompoenblokjes, bloemkool en amandelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de olijfolie en baharat er overheen en meng goed. Rooster voor 20 minuten in het midden van de oven. Rasp de citroen en pers het sap eruit. Snijd de munt en peterselie grof. Snijd de (vegan) feta in blokjes en meng deze met de kruiden, China Rose kiemen, citroenrasp en -sap. Meng met de geroosterde groente wanneer deze gaar en ietwat afgekoeld zijn. Verdeel over vier borden en serveer met de granaatappelpitjes.