Welkom bij van der plas sprouts!

Marktleider op het gebied van kiemgroenten

Wat zijn kiemgroenten?

Kiemgroenten in het kort

Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Kiemgroenten heb je in allerlei verschillende soorten. Ze worden gemaakt van zaden van groentes die je waarschijnlijk wel kent als volgroeide soorten zoals broccoli, radijsjes, bieten, prei en noem maar op. Wij laten de groentes niet volgroeien, maar oogsten ze net nadat ze ontkiemd zijn. Dat zorgt ervoor dat ze veel meer voedingsstoffen bevatten.

Kiemgroenten in het kort

Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Kiemgroenten heb je in allerlei verschillende soorten. Ze worden gemaakt van zaden van groentes die je waarschijnlijk wel kent als volgroeide soorten zoals broccoli, radijsjes, bieten, prei en noem maar op. Wij laten de groentes niet volgroeien, maar oogsten ze net nadat ze ontkiemd zijn. Dat zorgt ervoor dat ze veel meer voedingsstoffen bevatten.

Meer over kiemgroenten

De groentes worden geoogst zodra de eerste blaadjes zichtbaar zijn. Dat maakt de groentesoort een kiemplant.

Dat verschilt per soort kiemgroenten. Voor een overzicht kan je bij ‘alle kiemsoorten’ per kiem vinden wat voor voedingsstoffen het bevat. De meeste kiemgroenten bevatten dezelfde stoffen die ook in de volwassen plant aanwezig zijn, maar meestal veel meer, aangezien de prille planten het de eerste tijd voornamelijk op eigen kracht moeten doen, omdat er nog onvoldoende wortels aanwezig zijn.

Naast dat ze bomvol vitaminen, mineralen, enzymen en proteïnen zitten hebben ze vaak ook stoffen in zich die plantjes moeten beschermen tegen schimmels, bacteriën en virussen. Dat zijn zogenaamde bio-actieve stoffen die ook de mens kunnen beschermen tegen deze bedreigingen en ook daarvan zitten er veel meer in dan in de volwassen planten.  

Waarom kiemgroenten?

Super gezond!

Wist je dat kiemgroenten bomvol vitaminen, mineralen, enzymen en proteïnen zitten? Dat komt doordat we ze in een vroeg stadium oogsten, met name als je dit vergelijkt met volwassen groente. Deze stoffen zijn voor mensen makkelijker opneembeer als de zaden gekiemd zijn. Dit komt door de dunne celwand van de kiemgroenten.

Uitstraling

Hoe kun je van jouw gerecht een echt culinair hoogstandje maken? Daar is maar één antwoord op: kiemgroenten.

Smaak

Ook niet onbelangrijk! Je gerecht moet onvergetelijk smaken! Ons ruime assortiment kiemgroenten geeft jouw de mogelijkheid je gerecht helemaal naar jouw smaak aan te passen. Bekijk ons assortiment en vind jouw favoriet!

Duurzaamheid

Biologisch en Conventionele kiemen

Biologisch Telen

Geproduceerd in Nederland

Benieuwd naar het hele kweekproces?

Kweekproces

Alle kiemgroenten worden bij Van der Plas gekweekt in een hydrocultuur. Het gemiddelde groeiproces van kiemgroenten ligt tussen de 5 à 10 dagen. Door ons specialisme en de omloopsnelheid oogsten wij onze producten dagvers 365 dagen per jaar. Na het oogsten worden de kiemgroenten direct gewassen. De kiemen worden bij ons verpakt. De duurzame pvc-vrije verpakkingen zijn ook in een hersluitbare variant te verkrijgen. De verschillende verpakkingen worden vervolgens gedistribueerd door Nederland en de rest van Europa.

Wie zijn wij

T.van der Plas B.V. is een familiebedrijf.

Bij Van der Plas begon het allemaal met één product: taugé. Een aantal jaren later breidde het bedrijf zich uit van taugé kwekerij tot kiemgroenten kwekerij met vier verschillende soorten kiemgroenten; Alfalfa, Radijs, Kiemgroenten mix en Taugé. Inmiddels staat de teller al op 20 verschillende soorten. Van der Plas Sprouts is uitgegroeid tot een van de grootste producenten en trendsetter op het gebied van kiemgroenten binnen Europa. Naast innovatie op het gebied van kiemgroenten en verpakkingen heeft Van der Plas ook voedselveiligheid hoog in het vaandel staan en beschikken wij over diverse certificaten.

Pepijn van der plas

De oudste van de drie. Hij regelt alles binnen van der Plas, lost de acute problemen op. Het gehele logistiek proces zowel intern als extern. Daarnaast houdt hij zich graag bezig met  vernieuwen van teeltmethodes en verpakkingsmogelijkheden.

De oudste is ook de meest bourgondische van de familie. Naast dat we nog steeds aan de keukentafel zitten bij Vaders (Theo van der Plas), zijn we ook geregeld te vinden in een restaurant. Pepijn is trotse vader van twee kinderen. Omdat Pepijn zoveel van eten houdt probeert hij af en toe op de fiets naar het bedrijf te komen.

Eva van der plas

De middelste van de drie. Zij is verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering en houdt zich bezig met lange termijn strategie. Is nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe markten voor afzet van kiemgroenten.

Is sportief en staat geregeld om 7u in de sportschool. Ze is daarnaast een echte bakfietsmoeder geworden.

Sven van der plas

De jongste van de drie. Hij is de teeltspecialist binnen de familie en zorgt ervoor dat de kiemengroenten elke dag vers geoogst kunnen worden. Heeft de uitdaging dat hij alles biologisch teelt en dagelijks of wekelijks moet bijsturen. Hij heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, wil altijd het mooiste en beste kwaliteit op tafel hebben.

Sven is een strebertje, staat meerdere malen per week in de sportschool. Daarnaast is hij graag buiten en z’n droom is een eigen boerderij te hebben.