Ingrediënten
4 personen – 20 minuten
4-8 (volkoren) pita’s of platbrood
80 g knoflook kiemen
1/2 komkommer, in plakjes of blokjes
1 handje kerstomaatjes, gehalveerd
Voor de oesterzwamkebab
600 g oesterzwammen
1 teentje knoflook, geperst
2 tl gemalen komijn
2 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
3/4 tl zout
1/2 tl zwarte peper
Olijfolie
Voor de knoflooksaus
100 ml (plantaardige) yoghurt
2 el (plantaardige) mayonaise
1-2 teentjes knoflook, geperst
1/2 el citroensap
1/4 tl zout
2 el verse bieslook, fijngesneden
Bereidingswijze
Scheur of snijd de oesterzwammen in grove repen. Meng in een grote kom de kruiden en geperste knoflook met 2-3 eetlepels olijfolie. Schep de oesterzwammen hierin om. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan of wok op het vuur en bak de oesterzwamreepjes in 10 minuten goudbruin en knapperig. Verwarm het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de knoflooksaus door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng eventueel op smaak met meer knoflook, citroensap, bieslook, peper en/of zout. Vul de pita’s royaal met de oesterzwamkebab, knoflook kiemen, wat komkommerplakjes en wat kerstomaatjes. Serveer met de knoflooksaus.