Green goddess bowl met kikkererwten kiemen

Ingrediënten
Voor 4 personen

100 g spinazie
200 g groene asperges
4 stengels bosui
1 courgette
1 groene paprika
400 g broccoliroosjes
200 g kikkererwten kiemen
2 el olie

Voor de dressing
1/2 bosje peterselie
10 blaadjes munt
10 blaadjes basilicum
8 stengels bieslook
250 ml kokosyoghurt
Het sap van 1 limoen
1 teen knoflook
Zout en peper

 

Bereidingswijze
Spoel de groente om. Haal de onderkant van de groene asperges en snijd ze in stukjes van ongeveer 4 centimeter. Doe hetzelfde met de bosui. Snijd de courgette in plakjes, de paprika in grove blokjes en snijd de broccoliroosjes eventueel kleiner.Verhit wat olie in een wokpan en wok alle groente, behalve de spinazie, in 7-8 minuten gaar. Voeg de kikkererwten kiemen tijdens de laatste twee minuten toe.Maak ondertussen de dressing. Voeg hiervoor alle ingrediënten toe aan een blender of keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Pureer glad en breng de dressing op smaak met zout en peper.Doe wat spinazie in een kom en schep de gewokte groente en kikkererwten kiemen er bovenop. Serveer met de groene dressing.

Tip: serveer eventueel met een sneetje geroosterd brood, wat quinoa of couscous.