Witte asperges
4 personen – 20 minuten
Ingrediënten
500 g witte asperges
2 el sesamolie
1 paksoi
1 gele wortel
100 g erwten asperge kiemen
200 g sojabonen
200 g bruine rijstnoedels
80 g ongezouten pinda’s
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd de asperges in stukken van 4 cm en kook in 8 minuten beetgaar. Zet apart. Snijd de paksoi grof en de wortel in dunne reepjes. Verhit de sesamolie in een wok en bak de paksoi, wortel en sojabonen 4 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut ook de asperges en erwten asperge kiemen toe. Schep de teriyakisaus er doorheen. Breng op smaak met wat peper en zout of eventueel sojasaus. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de gewokte groenten. Verdeel het gerecht over vier borden en serveer met de pinda’s en eventueel wat extra erwten asperge kiemen.