Ingrediënten
Voor 2 porties
4 boterhammen
1 bakje trio kiemen of andere kiemgroente naar keuze
Toppings naar keuze
Bereidingswijze
Rooster de boterhammen in een broodrooster. Serveer met de door jou gekozen toppings.
Toppings naar keuze (ieder voor 4 boterhammen)
Pesto-tomaat
80 g (vegan) pesto
2 tomaten, in schijfjes
8 olijven, in plakjes
4 plukjes alfalfa
Bereidingswijze
Besmeer de vier boterhammen met pesto. Verdeel de tomaat en olijven erover. Garneer met de alfalfa.
Smashed avocado
1 avocado
1/2 teen knoflook, geperst
2 el limoensap
Zout en peper naar smaak
4 plukjes China rose kiemen
Bereidingswijze
Prak de avocado en meng de geperste knoflook en limoensap er doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de boterhammen en garneer met de kiemen.
Hummus en zoete aardappel
80 g hummus
1 zoete aardappel
1 el zonnebloemolie
4 plukjes prei kiemen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de zoete aardappels, dep droog en besprenkel met een dun laagje olie. Prik de aardappels in met een vork en pak ze in wat zilverfolie. Leg de pakketjes op een bakplaat in de oven. Afhankelijk van de grootte, garen de zoete aardappels in 30-60 minuten. Ze zijn gaar wanneer de aardappels zacht zijn.
Verdeel de hummus over de boterhammen. Snijd de zoete aardappels in plakjes, leg deze op de hummus en garneer met de kiemen.
Balsamico-aardbei
80 g (plantaardige) roomspread
12 aardbeien, in plakjes
4 tl balsamico crème
4 plukjes alfalfa
Bereidingswijze
Verdeel de roomspread over de boterhammen. Leg de aardbeien erop en garneer met de balsamico crème en alfalfa.
Hummus en gegrilde courgette
80 g hummus
1/3 courgette, in plakjes
1 el olie
Zout en peper naar smaak
2 tl sesamzaad, geroosterd
4 plukjes China rose kiemen
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een grillpan en bak de courgette in zes minuten aan beide kanten lichtbruin. Strooi er wat zout en peper naar smaak overheen. Besmeer de vier boterhammen met hummus. Verdeel de gegrilde courgette over de hummus en serveer met de sesamzaadjes China rose kiemen.
Monkey business
80 g pindakaas
2 kleine bananen, in plakjes
40 g pure chocolade
4 plukjes broccoli kiemen
Bereidingswijze
Besmeer de vier boterhammen met pindakaas. Verdeel de plakjes banaan erover, schaaf er wat pure chocolade overheen en garneer met de broccoli kiemen.
Hummus en radijs
80 g hummus
6 radijsjes, in plakjes
2 tl sesamzaad, geroosterd
4 el oranje linzen kiemen
Bereidingswijze
Besmeer de vier boterhammen met hummus. Verdeel de plakjes radijs erover en bestrooi met het sesamzaad en de kiemen.
Blauwe bessen
80 g (plantaardige) roomspread
250 g blauwe bessen
4 tl ahornsiroop
4 plukjes broccoli kiemen
Bereidingswijze
Verdeel de roomspread over de boterhammen. Leg de blauwe bessen erop en garneer met de ahornsiroop en broccoli kiemen.
Hummus en gele tomaat
80 g hummus
2 gele tomaten, in plakjes
4 plukjes prei kiemen
Bereidingswijze
Besmeer de vier boterhammen met hummus. Verdeel de plakjes tomaat erover en serveer met de kiemen.