Patatje vegan stoofvlees met coleslaw van kiemen

Ingrediënten

700 g Vlaamse friet
Versgemalen zout en peper naar smaak

Voor het vegan stoofvlees
600 g gemengde paddenstoelen
2 gele uien
2 tenen knoflook
1 winterpeen
5 el donkere sojasaus
500 ml groentebouillon
10 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 plakken ontbijtkoek
Olie om in te bakken

Voor de coleslaw
100 g rode kool kiemen
200 g wortel, julienne
200 g witte kool, in dunne reepjes
4 el (plantaardige) mayonaise
1 el witte wijnazijn
Versgemalen peper en zout

Bereidingswijze
Snijd de paddestoelen en uien grof. Pers de knoflooktenen en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Verhit een diepe pan met een laagje olie. Bak de ui en knoflook op laag vuur tot de ui glazig ziet. Voeg de wortel toe en bak tot deze zacht is. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe deze met de laurier in de pan. Voeg ook de gemengde paddenstoelen toe en bak nog zo’n 3 minuten mee. Voeg de sojasaus en groentebouillon toe. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer goed door. Laat het geheel zo’n 10-15 minuten pruttelen met de deksel half op de pan. Breng eventueel op smaak met peper en zout, wat extra sojasaus of nog een half plakje ontbijtkoek. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de coleslaw door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met het stoofvlees en de coleslaw.