Stoofpeer met rode biet kiemgroenten

Op zoek naar het ultieme kersttoetje? We got you covered. Want wat is er beter dan de
combinatie van romige vanillecrème, frisse peer en licht aardse bietenkiemen? Precies! Deze sfeermaker doet het geweldig als afsluiter van jouw tot in detail verzorgde kerstdiner, maar kan ook prima door als comfortfood voor jezelf.

 

Ingrediënten

voor 4 personen

Stoofperen
8 peren (Tip: Gieser Wildeman)
500 ml rode wijn of bessensap
5000 ml water
6-8 eetlepels (basterd)suiker
1 kaneelstokje
eventueel allesbinder of maïzena

Vanillecrème
40 gram witte chocolade
75 gram slagroom
50 gram suiker
vanillemerg van 1 stokje
150 gram mascarpone

Garnering
Handje rode biet kiemgroenten
Handje walnoten
Honing

Bereiding
Schil de peren en snijd de onderkant van de peren af. Vervolgens snijd je de peer doormidden en haal je het klokhuis eruit. Doe de peren in een pan samen met het water, de wijn, suiker en het kaneelstokje voor ongeveer 40-45 minuten. Haal de stoofpeertjes uit de pan en laat de saus verder inkoken of maak de saus wat dikker met maizena of allesbinder. Giet de saus door een zeef over de stoofperen en smullen maar.

Klop de slagroom met de suiker en de vanille tot er een dikke yoghurt ontstaat. Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Meng de slagroom met de chocolade en mascarpone. Smeer de vanillecrème met de achterkant van een lepel over het bord. Leg een halve peer in de crème en garneer met rode biet kiemen, walnoten en een beetje honing.

Deze mooie roodgekleurde kiem wordt veel gebruikt in restaurants als decoratie wegens zijn uitstraling. De rode biet kiemgroenten hebben een lichte aardse smaak. Bovendien zijn ze rijk aan foliumzuur en vitamine K en een bron van vitamine E.