Vegan bietentartaar met Greenpeez

Ingrediënten

4-6 personen

500 g gekookte bieten
1 kleine rode ui
3 el kappertjes
2 el balsamicoazijn
2 tl citroensap
15 g Greenpeez
Versgemalen peper
Toastjes (3-5 p.p.)
Optioneel: (plantaardige) mayonaise

Bereidingswijze
Snijd de bietjes in kleine blokjes van een halve centimeter. Doe hetzelfde met de rode ui en hak de kappertjes fijn. Meng met de balsamicoazijn en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet een kwartier apart. Giet het vocht van de bietentartaar om te veel vocht op je bord te voorkomen. Om de bietentartaar op te maken, kun je een serveerring op een bord leggen en deze vullen met het bietenmengsel. Haal de ring eraf en de bietentartaar zou in een mooie ronde vorm op het bord moeten liggen. Leg er wat Greenpeez kiemen op om af te maken een serveer het gerecht eventueel wat kleine toefjes mayonaise en versgemalen peper. Geef de toastjes erbij.