Avocado mango taartje met Greenpeez

Een top voorgerecht nodig met kerst en wil jij de culinaire uitstraling hebben welke er in de toprestaurants gebruikt wordt? Wij weten het geheim! Zorg dat je bij de topping van je gerecht gebruik maakt van kiemgroenten.

Ingrediënten

voor 4 personen

Handje greenpeez
2 rijpe avocado’s
2 bollen mozzarella
1 rijpe mango

Dressing:

2 eetlepels limoensoep
Snuf  peper & zout
Snuf chili vlokken
3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Snijd de mango en mozzarella in kleine blokjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees ook in kleine blokjes (besprenkel eventueel met een beetje limoen of citroensap om verkleuring tegen te gaan). Leg een kookring op een bord en verdeel daar ongeveer een kwart van avocado in, druk zachtjes iets aan.

Doe daar mozzarella en mango bovenop en druk ook voorzichtig iets aan. Haal de kookring weg en doe een handje greenpeez er bovenop. Herhaal dit nog 3 keer. Besprenkel de vegetarische tartaar van mango met wat dressing.

Tip: Serveer de tartaar van mango en avocado direct of bewaar maximaal 2 uur  in de koelkast.

Greenpeez lijkt qua structuur erg veel op de erwtasperge kiemgroenten. Het verschil zit in kleur en smaak, door de kiemgroenten langer bloot te stellen aan licht veranderen ze van kleur. Greenpeez heeft een frisse, knapperige smaak van verse peultjes en zit vol met vezels.

Geschikt als garnering en in salades.