Broccoli stamppot met broccoli kiemgroenten

Ben jij gek op het stampotten seizoen? De broccoli stamppot is een milde stamppot die het goed zal doen bij jong & oud. Deze stamppot is
voorzien van vegetarische spekjes. Met kaas kan het ook een heerlijke combinatie zijn.

Ingrediënten

voor 4 personen

1 kg kruimige aardappelen
750 gr broccoli
handje broccoli kiemgroenten
vegetarische spekjes
100 ml (plantaardige) melk
2el (plantaardige) boter
1tl nootmuskaat
1el mosterd
1/2tl peper

Bereiding
Schil de aardappels en snij ze in kwarten. Kook de aardappels voor
ongeveer 10 minuten in ruim kokend water. Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Je kunt ook een deel van de stelen meenemen. Doe de broccoli bij de aardappels en kook dit geheel voor ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat er genoeg water in de pan zit zodat alles mee kookt Giet de aardappels en broccoli af. Doe de melk, boter en mosterd bij de aardappels en broccoli. Ook de peper, nootmuskaat en mosterd kunnen er bij. Het is tijd om alles te stampen, dit kan tot het een grove stamppot is of een egale massa. Het is je eigen voorkeur. De stamppot is klaar om op te scheppen! Serveer de spekjes er los bij of strooi ze er alvast overheen en garneer de stamppot met een handvol broccoli kiemgroenten.

Broccoli kiemgroenten zijn heel gezond. Het heeft een milde, broccoli smaak. Naast dat het een hoge concentratie van gezonde voedingsstoffen heeft. Bevat de kiem onder andere het stofje SGS, dit is een anti oxidant. Broccoli kiemgroenten zijn lekker bij vis gerechten en op belegde broodjes.