Flamkuchen met prei kiemgroenten

Ain’t no party like a plaatpizzaparty! Dit culinaire festijn stamt uit de Elzas, maar anno 2021 is het traditionele recept helemaal volwaardig te veganizen. Getopt met onze prei kiemgroenten kan het feest beginnen. Of, zoals ze in de Elzas zouden zeggen: que la fête commence!

 

Ingrediënten

voor 2-4 personen

Prei kiemgroenten
1 rol flammkuchen deeg
200 gram vegan ‘roomkaas
haver fraîche of haverspread
Snufje versgemalen peper
100 gram vegan spekjes
1 grote rode ui, in dunne ringen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik. Kneed het eventueel tot een mooie vorm, maar dat is niet nodig. Meng de vegan roomkaas of
haver fraîche met de versgemalen peper. Smeer uit over het deeg. Beleg met de vegan spekjes en rode ui. Bak voor 15 tot 20 minuten knapperig onderin de oven. Serveer de flammkuchen met prei kiemgroenten.

Ze lijken qua uiterlijk erg op de garlic kiemgroenten, maar het verschil zit hem in de smaak. De prei kiemgroenten zijn uniek wegens zijn herkenbare smaak; ui. Ze zijn ook erg rijk aan vitamine B2, B3, B5, B6, K en foliumzuur.