Vegan tuna melt met kikkererwten kiemen

Ingrediënten

Voor 2 personen
4 sneetjes brood
2 plakken vegan ‘kaas’
30 g kikkererwten kiemen
1 blikje vegan ‘tonijn’
2 el vegan mayonaise
1/2 rode ui, gesnipperd
2 el verse peterselie, grofgehakt
1 tl sriracha
20 g plantaardige boter
Versgemalen zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Laat de vegan tonijn uitlekken indien nodig. Meng in een kom met de vegan mayonaise, gesnipperde rode ui, peterselie en sriracha (meer of minder naar keuze). Breng op smaak met zout en peper.
  1. Besmeer een zijde van elke snee brood met plantaardige boter en draai om. Verdeel het vegan tonijnmengsel, de vegan kaas en de kikkererwten kiemen over twee van de sneetjes. Druk de andere sneetjes er bovenop (met de beboterde kant aan de buitenkant).

Bak de tuna melt tosti’s goudbruin aan beide kanten. Serveer warm.