Green goddess bowl met kikkererwten kiemen

Ingrediënten Voor 4 personen 100 g spinazie 200 g groene asperges 4 stengels bosui 1 courgette 1 groene paprika 400 g broccoliroosjes 200 g kikkererwten kiemen 2 el olie Voor de dressing 1/2 bosje peterselie 10 blaadjes munt 10 blaadjes basilicum 8 stengels bieslook 250 ml kokosyoghurt Het sap van 1 limoen 1 teen knoflook […]

Sushitaart met rode kool kiemen

Ingrediënten Voor 4-6 personen 250 g sushi rijst 350 ml water 5 el rijstazijn 1 tl zout 4 el zwarte sesamzaadjes (optioneel) 2 norivellen 2 avocado’s, in partjes (een halve is voor de garnering) 1 komkommer, in plakjes 200 g edamame bonen (waarvan een handje voor de garnering) Voor de wasabimayonaise 5 el mayonaise 2 […]

Pulled jackfruit loempia’s met taugé

Ingrediënten Voor 12 stuks 1 el bloem + 6 el water 12 loempiavellen 100 g mihoen 100 g taugé 100 g witte kool, in reepjes 1 wortel, julienne 1 l frituurolie Versgemalen zout en peper Voor de pulled jackfruit 200 g jackfruit (uitgelekgewicht) 2 teentjes knoflook, fijngesneden 6 el sojasaus 2 el rietsuiker 1 tl […]

Hartige wafels met vegan ‘kip’ en gele en groene radijs kiemen

Ingrediënten Voor 4 personen 350 ml ongezoete plantaardige melk 2 el gebroken lijnzaad 60 g plantaardige boter, gesmolten 200 g volkorenmeel 1 tl bakpoeder 1/2 tl oregano, gedroogd 50 g vegan kaas, geraspt Versgemalen zout en peper Voor de toppings 180 g plantaardige kipstukjes 60 g gele en groene radijs kiemen 2 avocado’s, in partjes […]

DIY bonenburger met China Rose kiemen

Ingrediënten Voor 4 personen 200 g zwarte bonen 200 g walnoten 1 paprika, in kleine blokjes 5 stengels bosui, in ringen 100 g kastanjechampignons, in kleine blokjes 1 handje koriander of peterselie, fijngesneden 2 el vegan barbecuesaus 2 el limoensap + de zest van 1 limoen 3 el boekweitmeel Versgemalen zout en peper naar smaak […]

Pindasoep met alfalfa

Ingrediënten Voor 4 personen 1 rode ui, gesnipperd 4 tenen knoflook, geperst 1 tl verse gember, geraspt 1 rode peper, zonder zaadlijsten en in ringen 2 laurierblaadjes 1 klein blikje tomatenpuree 1 l groentebouillon 200 g (zoete) aardappel, geschild en in blokjes 250 g 100% pindakaas Versgemalen zout en peper Olie om in te bakken […]

Vegan tuna melt met kikkererwten kiemen

Ingrediënten Voor 2 personen 4 sneetjes brood 2 plakken vegan ‘kaas’ 30 g kikkererwten kiemen 1 blikje vegan ‘tonijn’ 2 el vegan mayonaise 1/2 rode ui, gesnipperd 2 el verse peterselie, grofgehakt 1 tl sriracha 20 g plantaardige boter Versgemalen zout en peper naar smaak Bereidingswijze Laat de vegan tonijn uitlekken indien nodig. Meng in […]

Summer rolls met oranje linzen kiemen

Ingrediënten Voor 12 personen 100 g glasnoedels 12 rijstvellen 80 g oranje linzen kiemen 50 g gezouten pinda’s 50 g babyspinazie 200 g tofu, in reepjes 1/2 komkommer, gehalveerd en in reepjes 1/2 rode paprika, in reepjes 1/2 gele paprika, in reepjes 100 g wortel, julienne 100 g mango, in blokjes 1 handje verse munt, […]

Wentelteefjes van kerststol met erwt asperge kiemen

Ingrediënten Voor 4 personen 4 sneetjes kerststol (het liefst leftover) 100 ml plantaardige melk 1 el bloem 1 tl kaneel 30 g ongezouten plantaardige boter om in te bakken Voor de toppings 30 g erwt asperge kiemen Poedersuiker Optioneel: fruit als sinaasappel, banaan en/of cranberry’s Bereidingswijze Mix de plantaardige melk met de bloem en kaneel […]

Havermout met mango, kokosyog en alfalfa

Ingrediënten Voor 2 personen 100 g havermout 150 ml kokosmelk 300 ml water Snufje zout Optioneel: ahornsiroop naar smaak Voor de toppings 250 g mango, in blokjes 4 el kokosyog 2 plukjes alfalfa Bereidingswijze Voeg de havermout, kokosmelk, het water en een snufje zout toe aan een pan en breng aan de kook. Wanneer het […]