Rode radijs kiemen

De meeste kennen het wel; radijsjes. Deze groene radijskiemen lijken erg op de gele radijskiem, maar heeft een andere kleur. De verkleuring vindt plaats door het groeien onder licht. Dit heeft ook invloed op de smaak van de kiemen; de rettich kiemen zijn nét even wat pittiger dan de radijs kiemen. Naast de oude radijsjes […]

China Rose kiemen

De meesten kennen het wel; radijsjes. Deze groen-paarse radijskiemen lijken erg op de gele radijskiem. Tevens is het de enige kiem in twee kleuren. De groen-paarse kiemen hebben de scherpste smaak van de radijs kiemen. Naast de klassieke radijsjes smaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan vitamine B6 en K. En een bron […]

Erwtasperge kiemen

De erwtasperge kiem is een mooie, witte en lange kiem. De smaak komt dicht in de buurt van asperge. Zeer decoratief. Smaak: fris en aspergeachtig. Gebruik: als garnering en in salades. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 92,5 Kj/22,1 Kcal Vetten 0,1 g waarvan verzadigd 0,0 g Koolhydraten 1,6g waarvan suikers 0,6 g Voedingsvezels 2,0g (vezelrijk) […]

Greenpeez kiemen

Zeer weelderige, decoratieve groene kiem. Knapperig met de frisse smaak van verse peultjes. Fantastisch te gebruiken als garnering in salades of in warme gerechten bijvoorbeeld even kort roerbakken. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 95 Kj/ 22,7 Kcal Vetten 0,1g waarvan verzadigd 0,0 g Koolhydraten 1,6 g waarvan suikers 0,6 g Voedingsvezels 1,5 g (vezelrijk) Eiwit […]

Knoflook kiemen

Ze lijken qua uiterlijk erg op de prei kiemen, maar het verschil zit hem in de smaak. Mooie zachte knoflook smaak! Decoratief en erg lekker op amuses, belegde broodjes, salades, bij vis en vlees gerechten. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 197 Kj/47 Kcal Vetten 0,8 g waarvan verzadigd 0,0 g Koolhydraten 4,8g waarvan suikers 0,5 […]

Prei kiemen

Ze lijken qua uiterlijk erg op de garlic kiemen, maar het verschil zit hem in de smaak. Fijn & frisgroen, bijzonder duidelijke preismaak. Uitstekend bij visgerechten: vissalades, kreeft, mosselen en haring. In de rauwkost salade, op een broodje ham of kaas. Goede vervanging van gesnipperde ui. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 134,8 Kj/32,2 Kcal Vetten […]

Gele radijs kiemen

De meesten kennen het wel; radijsjes. Deze gele radijskiemen hebben de bekende, pittige radijssmaak. Naast de oude radijsjes smaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan vitamine A, C en B11. Heerlijk op een broodje kaas, in salades en bij vleesgerechten. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 190 Kj/45,3 Kcal Vetten 1,9 g waarvan verzadigd […]

Rode kool kiemen

De mooie lichtpaars gekleurde kiem kenmerkt zich door een herkenbare neutrale en frisse smaak, namelijk een lichte rode kool smaak. Enorm gezond, Rijk aan vitamine K, B3, B5, B6 en foliumzuur. Gebruik: in salades en op belegde Voedingswaardes per 100 gram: Energie 80 Kj/19,1 Kcal Vet 0,1 g waarvan verzadigd 0,0 g Koolhydraten 0,1 g […]

Rode biet kiemen

Neutrale, lichtzoete iets aardse smaak, net als rauwe rode bietjes. Door de prachtige kleur vooral gebruikt voor decoratie. Rijk aan foliumzuur en vitamine K Voedingswaardes per 100 gram: Energie 77,9 Kj/18,6 Kcal Vet 0,4 g waarvan verzadigd 0,1 g Koolhydraten 0,1 g waarvan suikers 0,1 g Voedingsvezels 3,7 g (vezelrijk) Eiwitten 1,8 g (eiwitrijk) Zout […]