Broccoli kiemen

Broccolikiemen zijn heel gezond. Het heeft een milde, broccoli smaak. Zeer weelderige, decoratieve groene kiem. Knapperig met de frisse smaak van verse peultjes. Fantastisch te gebruiken als garnering in salades of in warme gerechten bijvoorbeeld even kort roerbakken. Broccoli kiemen bevatten een hoge concentratie SGS (Sulforafaan Glucosinolaat), een anti oxidant die van nature voorkomt in […]

Taugé

Taugé is momenteel verreweg de bekendste kiem (o.a. van de loempia).Vooral bekend uit de Chinees/Indische keuken. Verse taugé heeft een knapperige en frisse smaak. Gebruik in roerbakschotels, salades, omeletten en soepen. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 201 Kj/48 Kcal Vetten 1,0 g waarvan verzadigd 0,0 g Koolhydraten 3,0 g waarvan suikers 0,2 g Voedingsvezels 3,5 […]

Rode radijs kiemen

De meeste kennen het wel; radijsjes. Deze groene radijskiemen lijken erg op de gele radijskiem, maar heeft een andere kleur. De verkleuring vindt plaats door het groeien onder licht. Dit heeft ook invloed op de smaak van de kiemen; de rettich kiemen zijn nét even wat pittiger dan de radijs kiemen. Naast de oude radijsjes […]

Alfalfa

Alfalfa is een van de bekendere kiemgroenten. Het heeft een neutrale, frisse smaak. Naast dat het erg lekker is, is het ook erg gezond. Het zit boordevol plantaardige eiwitten en is een bron van vitamine A en foliumzuur. Alfalfa is erg lekker in salades en op belegde broodjes. Voedingswaarde per 100 gram: Energie 137 KJ/32,7 […]

China Rose kiemen

De meesten kennen het wel; radijsjes. Deze groen-paarse radijskiemen lijken erg op de gele radijskiem. Tevens is het de enige kiem in twee kleuren. De groen-paarse kiemen hebben de scherpste smaak van de radijs kiemen. Naast de klassieke radijsjes smaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan vitamine B6 en K. En een bron […]

Erwtasperge kiemen

De erwtasperge kiem is een mooie, witte en lange kiem. De smaak komt dicht in de buurt van asperge. Zeer decoratief. Smaak: fris en aspergeachtig. Gebruik: als garnering en in salades. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 92,5 Kj/22,1 Kcal Vetten 0,1 g waarvan verzadigd 0,0 g Koolhydraten 1,6g waarvan suikers 0,6 g Voedingsvezels 2,0g (vezelrijk) […]

Greenpeez kiemen

Zeer weelderige, decoratieve groene kiem. Knapperig met de frisse smaak van verse peultjes. Fantastisch te gebruiken als garnering in salades of in warme gerechten bijvoorbeeld even kort roerbakken. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 95 Kj/ 22,7 Kcal Vetten 0,1g waarvan verzadigd 0,0 g Koolhydraten 1,6 g waarvan suikers 0,6 g Voedingsvezels 1,5 g (vezelrijk) Eiwit […]

Knoflook kiemen

Ze lijken qua uiterlijk erg op de prei kiemen, maar het verschil zit hem in de smaak. Mooie zachte knoflook smaak! Decoratief en erg lekker op amuses, belegde broodjes, salades, bij vis en vlees gerechten. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 197 Kj/47 Kcal Vetten 0,8 g waarvan verzadigd 0,0 g Koolhydraten 4,8g waarvan suikers 0,5 […]

Prei kiemen

Ze lijken qua uiterlijk erg op de garlic kiemen, maar het verschil zit hem in de smaak. Fijn & frisgroen, bijzonder duidelijke preismaak. Uitstekend bij visgerechten: vissalades, kreeft, mosselen en haring. In de rauwkost salade, op een broodje ham of kaas. Goede vervanging van gesnipperde ui. Voedingswaardes per 100 gram: Energie 134,8 Kj/32,2 Kcal Vetten […]

Rettich kiemen

De meeste kennen het wel; radijsjes. Deze groene radijskiemen lijkt erg op de gele radijskiem, maar heeft een andere kleur. De verkleuring vindt plaats door het groeien onder licht. Dit heeft ook invloed op de smaak van de kiemen; de rettich kiemen zijn nét even wat pittiger dan de radijs kiemen. Naast de oude radijsjes […]